Εκτύπωση

Μετάθεσης της Γενικής Συνέλευσης και των Εκλογών 2020

 

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε εντός του Μαϊου, με κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική μας Συνέλευση και ταυτόχρονα η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, των οποίων η τριετής θητεία λήγει. Αυτό όμως δεδομένης της κατάστασης είναι αδύνατο. Στο δε καταστατικό μας δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να μεταθέσει τη συνέλευση και τις εκλογές  για τον προσεχή Οκτώβριο για τους ακόλουθους τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους :

 

  • Με αποφάσεις της πολιτείας προβλέπεται απαγόρευση των συγκεντρώσεων και περιορισμός των μετακινήσεων.
  • Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλονται οι εκλογικές διαδικασίες σε συνδικαλιστικούς φορείς και κατ’ επέκταση και σε λοιπούς συλλόγους και ενώσεις.
  • Το διάστημα από τον Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο οι περισσότεροι από τους συνταξιούχους απουσιάζουν από την περιοχή της Αθήνας που αποτελεί και την πλειοψηφία των προσερχόμενων στη συνέλευση. Για το διάστημα δε αυτό ακόμη δεν γνωρίζουμε τι περιορισμοί θα ισχύσουν.
  • Το ουσιαστικό όμως είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι λογικό να είμαστε επιφυλακτικοί σε συναθροίσεις ακόμη και όταν αυτές επιτραπούν.
  • Ο Οκτώβριος, αν βεβαίως οι τότε συνθήκες το επιτρέψουν, είναι ο μήνας που βρίσκει την πλειονότητα των συνταξιούχων πίσω στους μόνιμους τόπους διαμονής τους, με ήπιο καιρό και χωρίς λογικά την έξαρση γρίπης και ιώσεων.

 

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και καρτερικότητα. Το τηλέφωνο επικοινωνίας μας 698 747 3344 ισχύει. Χαρά μας να τα πούμε από κοντά τον Οκτώβριο.

Το Δ.Σ.